Chleb Tahini
Chleb Tahini to przepis, którego musisz spróbować, jeśli jeszcze go nie próbowałeś! Jest to przepis, który musisz mieć!
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki naturalnego syropu daktylowego
- 2 łyżki oliwy roślinnej lub oliwy z oliwek
- 180 gramów (3/4 szklanki) Al Arz Tahini
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- pestki dyni i sezamu odłożyć do posypania
Instrukcje
1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
2. W misce wymieszaj wszystkie składniki chleba (oprócz nasion).
3. Na patelnię wylewamy ciasto, posypujemy pestkami dyni i sezamem.
Piecz przez 30-35 minut, aż chleb będzie złocistobrązowy lub do momentu kiedy będzie możliwe sprawdzenie środka. Wyłącz piekarnik i zostaw formę w środku na 10 minut.
4. Chleb tahini koniecznie musisz ostudzić przed krojeniem.
Zobacz inne nasze przepisy!
dla 4 osób
ok. godziny
średni