chleb tahini

Chleb Tahini

Chleb Tahini to przepis, którego musisz spróbować, jeśli jeszcze go nie próbowałeś! Jest to przepis, który musisz mieć!

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki naturalnego syropu daktylowego
  • 2 łyżki oliwy roślinnej lub oliwy z oliwek
  • 180 gramów (3/4 szklanki) Al Arz Tahini
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • pestki dyni i sezamu odłożyć do posypania

Instrukcje

1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
2. W misce wymieszaj wszystkie składniki chleba (oprócz nasion).
3. Na patelnię wylewamy ciasto, posypujemy pestkami dyni i sezamem.
Piecz przez 30-35 minut, aż chleb będzie złocistobrązowy lub do momentu kiedy będzie możliwe sprawdzenie środka. Wyłącz piekarnik i zostaw formę w środku na 10 minut.
4. Chleb tahini koniecznie musisz ostudzić przed krojeniem.

 

Zobacz inne nasze przepisy!

 

ilość dla 4 osób

czas ok. godziny

poziomśredni